KoppieKoppie

PDF maken

Waarom PDF?

De voordelen van het aanleveren van een PDF document zijn zeer groot. Bij gebruik van de (gratis) programma's CUTEPDF en PDF995 worden alle plaatjes, fonts en instellingen automatisch in het bestand ingesloten zodat het bijna niet verkeerd kan gaan als u extern uw documenten laat printen. Als u gebruik maakt van het programma Acrobat Distiller dient u de instelling 'drukker' (press) te kiezen om fonts, plaatjes en instellingen in te sluiten. Nog een voordeel is dat de documenten vaak klein van formaat zijn zodat u ze eenvoudig naar ons kunt mailen. Het openen van een PDF document kan met Adobe Acrobat Reader. Controleer na het maken van de PDF altijd of uw document goed is voordat u het gaat versturen of op CD gaat zetten.

Programma's

Op deze pagina staan een aantal nuttige links naar gratis programma's om PDF documenten te maken. De programma's zijn uiterst handig voor Windows gebruikers die documenten in de gebruikelijk office programma's maken en deze willen gaan aanleveren bij een repro.

WINDOWS XP gebruikers

Cute PDF
Deze PDF maker is gemaakt voor het Windows platform. Na het maken van de PDF krijgt u altijd een voorblad met informatie van Cute-pdf. Geef bij het printen aan dat u deze pagina NIET nodig heeft.
Klik hier voor de link.

PDF995

Op deze pagina vindt u diverse programma's waarvan er enkele Freeware zijn. De PDF995 printer driver maakt een virtuele printer aan in uw printmenu van Windows. De printer die u dient te gebruiken voor het maken van de PDF heeft de naam 995.
Tijdens het maken van een PDF krijgt u een scherm te zien van PDF995. Na het maken van de PDF kunt u deze gewoon wegklikken.
Klik hier voor de link

Apple OSX gebruikers

Onze ervaring is dat de meeste OSX gebruikers geen problemen ervaren bij het aanleveren van PDF documenten.

Heeft u nog een handige link of programma laat het ons even weten.

Aansprakelijkheid

Het gebruik en installeren van deze programma's is op eigen risico. Koppie Koppie BV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolg schade na installatie. Bij vragen over installatie raadpleeg uw systeem- of netwerkbeheerder.
Directie Koppie Koppie BV